fbpx

[lo_drop_caps style=”normal” tag=”p”]P[/lo_drop_caps]ogosto slišim “pa kaj je sploh to time management? Ko pa najavim še upravljanje z energijo,ufff… kje je bajalica?

Kaj sploh pomeni time management – zakaj bi sploh kdo upravljal s svojim časom?

Odgovor na to vprašanje sem dobila pred 20 leti, ko sem se sama naučila teh veščin in začela zavestno upravljati svoje življenje.

Vedno sem si želela uspeti v življenju. Nekaj razviti do popolnosti. Biti v nečem najboljša. No, ni mi najbolj uspevalo. Iskala sem talent – naravno danost, ki bi jo lahko izkoriščala. A kaj, ko nisem bila najboljša v risanju, pisanju, plesanju… pa sem iskala, iskala, iskala…

Time management me je prebudil. Začela sem dojemati, da je talent samo delček zgodbe o uspehu. Pogosto celo pretiravan. Vse ostalo – BISTVENO za uspeh – je dober branding!

In začela se je moja oglaševalsko marketinška kariera.

V prvi službi sem izgorevala na polno. Občutek sem imela, da sem v strašnem zaostanku za ostalimi. Moja konkurenca so bili 21 letni študentje FDV-ja jaz pa sem bila starat 25 let! Ojoj! Delala sem več in več in več, dokler nisem enkrat obležala pod pisalno mizo…

Takrat sem začela veščine upravljanja s časom prilagajati (no, lahko bi rekli, da sem jih začenjala drugače razumevati) življenju – namesto, da sem življenje prilagajajala delu. đ

Precej bolje mi je šlo. Ko sem temu dodala še magistrski študij pa moža in otroka.. tam se je zgodba šele dobro začela. Po nekaj letih korporacijskega drila se je obveznostim pridružilo še podjetništvo. Zanimivo, takrat so mi ljudje hitro pripisali veliko poguma.

V resnici nisem najbolj pogumna – znam se pa organizirati kadar nekaj hočem. To me je naučil time management. Ko imaš enkrat ob sebi dobro orodje, poguma ne potrebuješ več. Imaš namreč tehniko. Sistem, ki te vsakokrat pripelje do rezultata.

Ko sem se spoznala z veščinami upravljanja z energijo se je zgodba zares začela odvijati. Poznamo 4 vrste zalog – mentalno, emocionalno, fizično ali socialno. Za uspeh v življenju, ki je še kaj drugega, kot finančni uspeh – rabiš imeti te štiri poglavja celostno pokrita.

Celovit sistem upravljanja s časom in energijo mi je omogočil, da nase danes gledam, kot na uspešnega človeka – na uspešno poslovno žensko. Še pred leti bi morala za to priznanje imeti vsaj Cayena parkiranega pred vrati miltimiljonske vile. Danes vem, da je uspeh nekaj drugega. Uspeh pomeni biti zadovoljen s svojim življenjem – točno takšnim, kot ga živiš!

Ko upravljaš svoj čas in svojo energijo zavestno režiraš zgodbo svojega življenja.

Srčno verjamem, da te veščine omogočajo ljudem, da prenehajo sanjati svoje življenje ampak začnejo živeti svoje sanje! Najboljše tehnike dobrega “time managementa” povzemam tudi v knjigi FOKUS, ki jo lahko prelistate tukaj. 

Kaj so rezultati? Kaj lahko pričakuješ od tega znanja? Rezultati so lahko finančni, poslovni, podjetniški, partnerski, osebni… vsak ima svoje cilje, ki jih zasleduje. Vsak ima svoje sanje! Te veščine pa omogočajo, da jih dosežete, graciozno in z lahkoto!

Komentiraj