fbpx

Če morda tudi vi delo vsak dan – vsak drugi dan – vsak vikend – nosite domov, in delate cca 2 – 3 urce še zvečer, potem vas bo moj današnji članek zanimal. 

Delovniki postajajo vse bolj in bolj naporni. O tem se strinjamo mnogi. O tem poročajo statistike.

Mnogo ambicioznih, delovnih, pametnih ljudi danes na polno izgoreva. In na prvi pogled se zdi, da so za tem hudobni šefi in grozljive korporacije … zelo malo pa je tistih, ki VEDO, kakšna je korelacija med izkoristkom delovnega časa in impulzivnim odzivanjem, na katerega nas navaja bistvo ekonomije v kateri živimo. 

Pametna trehnologija. 

Avtomatizacija. 

Disrupcija. 

Ciljno oglaševanje. 

Zastonj informacije! 

Vse to so krasne, uporabne in super stvari. Koristimo jih, trudimo se jih učinkovito uporabljati, kajti prinašajo nam rezultate.

A hkrati VZAMEJO od vseh nekaj ključnega – nekaj, kar vpliva na izkoristek delovnega časa. Nekaj, kar posledično vpliva tudi na USPEH posameznikov. Na občutek kontrole nad lastnim življenjem. Na stopnjo zadovoljstva. 

To je: sposobnost doseganja stanja globokega fokusa. 

Po domače rečeno, tista “zabava v vaši glavi, ko ustvarjate nekaj izjemnega :)”

Glej bralec,

Motilcev, ki vstopajo v delovno okolje – kot tudi življenje – je vse več in več – dostop imajo 24 ur in na vas je, da jih “pametno” zaustavite, kajti vzamejo vam še veliko več, kot pa tiste 3 sekunde pozornosti, ki jim jo namenite. Počasi in vztrajno vas navajajo na impulzivno odzivanje, ki kumulativno pokuri točno tiste dve do tri ure delovnika, ki jih nadomeščamo zvečer.

Ni treba verjeti meni – to so dokazali znanstveniki, izmerili, dokazali, objavili…

Da nam pametna tehnologija krade globok fokus VEDO developerji in ownerji iz Silicijeve Doline, ki razvijajo te produkte. Mimogrede. 

In jaz o tem pišem v knjigi FOKUS, ki se počasi a vztrajno dviga na seznam slovenskih bestsellerjev. 

Ko delo nosimo domov – točno vemo, točno upamo, da vbistvu tam najdemo fokus. Da končno najdemo mir in tišino. Najdemo pa ponavadi utrujene možgane, utrujene misli, utrujeno telo v utrujenem življenju, ki ga z mentalno napornim delom včasih samo še bolj izčrpavamo. 

Korist, ki jo prinašam vam in vašim članom tima je ozaveščanje dogajanja – in pa trening upravljanja s pozornostjo. 

Vašim zaposlenim lahko kupite knjigo FOKUS, ki je edistven poslovni priročnik na to temo pri nas in jim omogočite dostop do tega znanja – ter hkrati do 6 načel produktivnega delovanja, ki jim bodo pomagal prevzeti kontrolo.

Lahko se dogovorimo za predavanje za vaš kolektiv. 

Za delavnico. Ali pa za dolgoročnejši trening

Veš, 

Tudi sama se večkrat vprašam, kaj mi dale kredibilnost, da lahko delam na področju tovrstne psihologije čeprav sem vbistvu marketingašica … ajde tistih nekaj certifikatov na moji steni … a ni bistvo v papirjih.

Moj odgovor je in vedno bo:  rezultati ljudi, ki sem jim do danes pomagala. 

Med njimi bi izpostavila direktorja razvoja v visoko tehnološkem podjetju, ki je znova našel veselje do življenja, ko se je v neki AHA točki zavedel, da lahko in celo mora znova prevzeti kontrolo – če želi znova najti tisto veselje do dela, ki ga je nekoč imel in poznal! In je to storil! In ga je našel! In danes mu gre super. Hvala, da ‘prašate. 

Pa direktorico financ v multinacionalki, ki je z zaključevanjem prišla do svojega aha momenta in razbremenitve že tako prezasedenega uma.

Pa prezaposlenega inovatorja, ki je vse preveč nezaključenih idej odlagal na polico delavnice, namesto na trg …

… in lastnico majhnega podjetja z majhno ekipo, ki leta poprej sploh ni vedela, kaj je to vikend. 

… glej, morda te zanima, kako lahko pomagam tebi .. in tvojim ljudem, za katere veš, da dan za dnem bijejo bitko s časom in morda včasih vendarle začutijo, da nekako izgubljajo igro …

Če te zanima narediti nekaj na tem zate in za ekipo – bom vesela tvojega klica!

Komentiraj