fbpx

SDI ali Katere barve je tvoja motivacija – trening za podjetja

1,790.00 

SDI ali Strenght Deployment Inverntory je zagotovo eno najboljših orodij na trgu osebnostnih profilov, vedenja in timske dinamike. Njegova bistvena prednost pred konkurenčnimi orodji (Insights, DISC) je v dveh ključnih dodanih vrednostih

– ukvarja se z motivacijo, ki je “za” vedenjem / ko poznate vzrok za specifično vedenje, takrat ga lahko upravljate.

– in ukvarja se s konflikti / poznavanje lastnega konfliktnega zaporedja vam razloži vedenje, ki je lahko na prvi pogled popolnoma nesmiselno.

V opisu najdete elemente programa – za posebno povpraševanje pa vas prosim, da mi pošljete mail na meta@metagroselj.com ali pa uporabite obrazec “pošlji vprašanje” spodaj.

*  Za cca 20 udeležencev

Pošlji vprašanje

 

Kategorija: Oznake: , , Product ID: 2942

Opis

Ljudje vsakodnevne izzive rešujemo na razlilčne načine. Pri tem izbiramo vedenja (zavedno ali manj zavedno) za katera menimo, da so najboljša izbira za doseganje skupnih ali individualnih ciljev, medosebnih odnosov in kolektivnega duha ter seveda, da ohranjamo osebno integriteto. Včasih se vedenje in njegova interpretacija ne uskladita – govorimo o konfliktih (izraženih ali neiraženih). Seveda pa ob tem ne razlagamo ljudem – in niti ne sami sebi – zakaj smo v tej situacijo izbrali točno takšno vedenje. Na primer, ko opazite voznika, da po avtocesti vozi preko omejitve hitrosti. Blenda vozilom pred seboj, naj se umaknejo. Morda pomislite: »Glej ga norca, ni čudno, da je toliko nesreč na cestah…« Morda takšno vedenje obsojate, kajti je izven nekih pisanih ali nepisanih pravil normalitete. Zdaj pa vam zastavim vprašanje – bi še vedno obsojali takšno vedenje, če bi vedeli, da na zadnjih sedežih leži ranjeno dete. Mama mu močno drži kompreso na rani, da ubožec ne bo izkrvavel predej pridejo do najbližje bolnišnice. Oče vozi… kot norec. Jasno! Menda bi tudi vi vozili enako, če bi šlo za vašega otroka. In če bi vedel, da se to dogaja, lahko da bi se mu celo umaknili s poti. Ali pa bi še vi blendali vozilom pred vami in mu pomagali …

Res je, da so naša vedenja včasih kratko malo »čudna«, a SDI uči člane kolektiva, da se za vsakim vedenjem skriva pozitivni namen. Na delavnicah odkrivamo pozitivni namen oz. motivacijo, ki se skriva za vsakim vedenjem. Odkrivamo razumevanje različnih tipov vedenja, ki ga smatramo za našo specifično »vrlino« in pa razkrivamo turbulenco zaporedja, ki se dogaja znotraj konfliktov.

Trening poteka v obliki treh celodnevnih delavnic in je primeren za max 8 oseb na delavnico. Vse tri delavnice so izredno dinamične, polne vaj in sodelovanja vseh udeležencev.

1. Delavnica: Katere barve je tvoja motivacija

Prva delavnica predstavlja uvod v psihologijo SDI. Predstavi razliko med motivacijo in vedenjem. Predstavi aksiome SDI in razloži ozadja teh aksiomov preko zgodb in anekdot. Slušatelji spoznajo barve ter njihove naizrazitejše značilnosti. Spoznajo tudi svojo barvo oz. svojo motivacijo in pa konfliktno zaporedje. Preko dinamične vaje, ki zavzame polovico treninga, se ukvarjamo s percepcijo barve in z lastnimi besedami opisujemo videnje vedenja sodelavcev, ki so druge barve – sočasno opisujemo tudi sami sebe in tako dobimo tudi priložnost, da kolegom povemo, kaj počnemo in zakaj to počnemo na takšen način. Delavnica je izredno pozitivna, saj omogoča ljudem, da pridejo do samospoznanja, hkrati pa se zbližajo prav vsi člani tima, saj ko razumemo ozadje vedenja ljudi, jih toliko lažje sprejmemo.

2. Delavnica: Vedenje – Vrline – Veščine

Vsaki »barvi« je bolj ali manj domač določen tip vedenja. Spet drugi so nam popolnoma »slepa pega« in ga niti slučajno ne moremo razumeti, kaj šele sprejeti tega človeka takšnega kot je v svoj notranji krog. Zato se rado dogaja, da se ljudej obkrožamo z sebi podobnimi ljudmič. V podjetniških in korporacijskih ekipah je zato oteženo sodelovanje, če se dva ne »štekata« pa pač morata sodelovati. Ta delavnica pomaga ljudem razkriti, kaj se dejansko skriva za posameznim tipom vedenja in katero vedenje posameznik jemlje sa svojo osebno vrlino. Hkrati se spopademo s pretiranimi vrlinami – to je vedenjem, ki ga lahko izražamo tako zelo »naglas«, da je zares moteče in bi ga lahko mestoma umirili. Naučimo se tudi sposojati vedenja, ki nam niso domača.  Hkrati ta delavnica pomaga ljudem sneti tisto grozovito »masko«, ki jo morda tudi sami kdaj čutite, da jo odložite konec delovnega dne. Ta »maska« se zgodi takrat, ko prepogosto izbiramo vedenja, ki niso domača naši primarni motivaciji, a nas je življenje naučilo, da je to način, s katerim dosežemo neke rezultate oz. cilje (a morda se motimo o tem, da je to edini način….).

3. Delavnica: Želim ti lep konflikt!

Na delavnici slušatelji spoznajo svoje konfliktno zaporedje in prevozijo konfliktni semafor. Preko vaje si razložijo konfliktne sprožilce in ponudijo možnosti – kako, kdaj, na kakšen način bi se lahko tem sprožilcem izognili. Sočasno se slušatelji naučijorazumeti konfliktno spiralo, zakaj pride do konflikta in kako spremenijo tako motivacija, kot zunanje lastnosti vedenja – drža telesa, hitrost govora, ton glasu, etc. – in pa tudi manj izrazite notranje lastnosti vedeja (tuhtanje, iskanje argumentov, brskanje po spominu za podobnimi situacijami etc.)

Naučijo se razumeti tri različne konfliktne odzive in še več – naučijo prepoznati lastne sprožilce, se pravilno odzivati nanje ter z njimi upravljati, da se obvladajo. Pomemben aspekt tega programa je tudi ta, da z razumevanjem svojih sprožilcev ‒ svojih zakaj-ev ‒ ljudje lahko spolzimo mirno mimo marsikatere nevšečne situacije. Na vedenje drugih težje vplivamo, lahko pa izbiramo svoje vedenje in odzivanje.

Učinek na delovno učinkovitost, tako v malih kot v velikih podjetjih, je neopisljiv, saj preprosto nihče več ne izgublja časa v neželenih komunikacijskih šumih, ki nastanejo na račun pomanjkljivih prevodov različnosti posameznikov v timu.

Hkrati je dokazano, da se nam močno poveča odgovornos do rezultatov, kadar moramo o rezultatih »nekomu« sprotno poročati oz. imamo nekoga, ki sledi našemu napredku in opazi, kadar smo brezvestno pojedli tri rogljičke, čeprav smo se zaobljubili postu.

Individualni coaching izvajam po procesu SCORE, ki je certificiran in pa priznan coaching proces. Posamezniku omogoča, da razvoja tiste dele sebe, kijih sam zastavi na način, ki tebi ustreza, v tempu, ki ga ti diktiraš. Naloga coacha je najprej ta, da ti omogoča občutek varnosti, hkrati pa te z znanjem in tehnikami potiska preko meja cone udobja, z namenom, da dosežeš  (ali celo presežeš) zastavljeni cilj.

Komu je namenjen program

  • Korporacijskim ekipam, ki vsakodnevno sodelujejo in sestavljajo različne ekipe, pri čemer so pod visokimi pritiski tako rezultatov, kot tudi časovne komponente. Gre za time, ki iščejo višje razumevanje med poslovnimi enotami in sodelovci znotraj posameznega tima.
  • Podjetniškim ekipam, ki si želijo večje koherence, razumevanja ter povezanosti med člani tima. Hkrati je orodje SDI izjemno koristno tudi v procesih iskanja novih kadrov za manjše time.
  • Prodajnim ekipam, ki si želijo večjega razumevanja svojih strank in potencialnih strank. Motivacija ima zelo pomembno vlogo znotraj procesa odločanja o nakupnih odločitvah. Pogosto lahko prodajnik pritisne na napačne gumbe pri stranki in posledično izgubi posel zaradi par napašnih besed, ki bi se zlahka lahko prilagodile situaciji. Ne govorimo samo o reševanju konfliktov oz. odnosih s težavnimi strankami – predvsem gre za všečnost in kalibriranje.
Pošlji vprašanje

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “SDI ali Katere barve je tvoja motivacija – trening za podjetja”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Pošlji mi vprašanje    Pošlji mi vprašanje