fbpx

Predavanje FOKUS

500.00 

V svoji knjigi FOKUS opisujem vdor »pametnih« motilcev v naš vsakdan in hkrati navajam 6 ključnih načel dobrega upravljanja s časom, ki vam pomagajo ohranjati stanje globokega fokusa.

Motivacijsko predavanje »Vzemi si čas za Fokus« slušatelje postavi v današnji delovnik, opiše vdor motilcev – vsebinsko pa se osredotoča na t.i. Peak Performance intervale, ki ponujajo najustreznejšo rešitev in pa razbremenitev stresa današnjega delovnika. Peak performance intervali so namreč točno tista stvar, ki nam danes pomaga »utišati« mobilca in sistemizirati delovni proces tako, da več nalog tekom dneva uspešno zaključimo.

Predavanje je časovno mogoče prilagoditi vašim potrebam in željam.

Pošlji vprašanje

 

Kategorija: Product ID: 2479

Opis

Loviti pozornost je danes težko.

Včasih smo ljudje lovili mamute… danes lovimo pozorost.

Kljub temu da imamo v sodobnem svetu na razpolago toliko »pametne« tehnologije, živimo precej neumna življenja. Orodja, ustvarjena z namenom, da nam pomagajo ustvariti več, nas dejansko onemogočajo. Sistematično nam kradejo pozornost, ki jo potrebujemo, da se osredotočimo in delo zaključimo.Tako smo danes dvakrat bolj utrujeni, imamo občutek, da se delavnik skoraj nikoli ne neha in da opravljamo delo dveh, treh ljudi.

Ogromno časa nam je znotraj delovnih ur prikrito »ukradenega« zaradi distrakcij ali motilcev, ki nam vsem sistematično jemljejo fokus, ki ga potrebujemo, da delo opravimo v doglednih rokih.

Če smo pred leti upravljali čas, danes upravljamo svojo pozornost. Mora biti zavestno pod našo kontrolo. Komu jo bomo namenili? Kdaj? In koliko? Vse to so danes ključna vprašanja učinkovitosti mentalnega dela.

Kako se torej izogniti tisočerim motilcem in si organizirati delo tako, da maksimiziramo produktivnost? Naša pozornost je namreč končna. Usmerjati jo moramo na prave stvari, ob pravem času, da si zagotovimo uspeh, ki si ga želimo dosegati.

Knjiga FOKUS ima že več kot 400 bralcev, ki pravijo, da je to odlična knjiga o upravljanju s časom – in svojo pozornostjo!

Komu je namenjeno predavanje

 • Vodjem, ki želijo svoj tim nagraditi s sodobnim znanjem upravljanja s časom.
 • Timom v podjetjih, ki so-ustvarjajo in so s tem »motilci« drug drugemu
 • Podjetnikom, ki se zavedajo, da je dobra samoorganizacija ključna lastnost uspeha.
 • Podjetniškim timom, ki želijo izstisniti čim več produktivnega delovanja od samih sebe.
 • Organizatorjem dogodkov, konferenc, seminarjev, ki si želijo slušateljem ponuditi dinamično, energično in vsebinsko podprto temo, ki je danes še kako aktualna.

Koristi za slušatelje

 • upravljanje s pozornostjo zmanjša občutek stresa in hitenja (beri norenja)
 • pomaga ohranjati pozornost na aktualni nalogi (z namenom zaključevanja)
 • osredotočenost je nasprotje odlašanju, zato minimalizira prestavljanje prioritetnih nalog na seznam »jutri«
 • upravljanje svojega časa in prioritet vpliva na oblutek samokontrole in posledično dvigne samozavest
 • peak performance intervali omogočajo ljudem, da cilje dosegajo hitreje
 • produktivnost se lahko celo 100% poveča (kompliciranje in perfekcionizem pa se lahko za polovico zmanjša)
 • domov hodijo z občutkom zadovoljstva nad opravljenimi nalogami in doseženimi rezultati tekom dneva, zato je izkušnja prostega časa toliko bolj intenzivna
 • višja produktivnost v službi stimulira tudi več prostočasnih dejavnosti, saj ljudje čutijo, da si »zaslužijo« in si privoščijo sprostitev, kar pomaga še dodatno stimulirati inovativnost, kreativnost in nasplošno produktivnost
 • višja produktivnost visoko vpliva na finančne rezultate posameznika in podjetij
Pošlji vprašanje

3 mnenja za Predavanje FOKUS

 1. Mateja Panjan, Danfoss Trata

  “Predavanje me je navdušilo in mi dali misliti! Ne le, da si znam bolje organizirati čas in svoje delovne naloge, vzamem si tudi odmor in to brez slabe vesti. Meta svoje znanje podaja zavzeto in strokovno, najbolj pa mi je všeč, da s postavljanjem vprašanj aktivira tisti del tebe, ki se mora premakniti naprej. V pravo smer, seveda!” –

 2. Barbara Podlogar, Gea College

  “Na GEA Collegu že 25 let uspešno nudimo naročnikom odlična in uporabna izobraževanja. Tema Time managementa je aktualna in vsekakor zelo potrebna v poslovnem okolju. Vsi si namreč želimo biti še bolj učinkoviti oz. bolje izkoristiti svoj dan. Meta Grošelj je krasna, zanimiva in energična predavateljica. Njena predavanja so »živa«, vsebina pa podkrepljena z zanimivimi primeri in anekdotami. Praktični nasveti so takoj prenosljivi v prakso tako pa tudi prenosljivi med sodelavci.”

 3. Staša Mlekuž, MBA, Članica odbora za poslovna partnerstva in članstvo, Business Intelligence Center

  Z Meto Grošelj smo sodelovali na konferenci NetPRO, ki je največja tradicionalna mreženjska konferenca s področja SME. Meta je s svojim nastopom občinstvo navdušila in jim prikazala rešitev za kompleksno odločanje, na preprost in uporaben način. S svojo energijo in pozitivnim nastopom se dotakne še tako otopelega poslušalca in v njem prebudi znatiželjno osebo.

Podaj mnenje

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Pošlji mi vprašanjePošlji mi vprašanje