fbpx

Veš, dragi bralec, draga bralka, 20 let nazaj sem prvič spregovorila v radijski mikrofon. Bolje rečeno, skrivala sem se za njim. Samo tam sem lahko govorila, ker me nihče ni “gledal”. Tako zelo močna je bila moja trema. In hkrati tako zelo močna moja želja.

A ni šlo za samovšečnost – prej samo-ne-všečnost. Kdo bo pa vendar mene poslušal! Ethos. Ali bolje rečeno Egos.

Morda imaš tudi ti kdaj dialog s svojimi omejujočimi prepričanji, ki ti včasih nagajivo prigovarjajo, da “nisi dovolj pameten”, in niti ne “dovolj zgovoren”. Navsezdanje “kdo pa misliš, da si?” Tihi glaski. Vseeno motijo. Motijo našo zavest, ki se trudi uspeti v tem, z vsemi žavbami namazanem svetu.

Zanimivo za tisti čas je dejstvo, da sem s kilometrino postajala vse slabša in slabša – a to ne zaradi neznanja! Zaradi pete točke programa delavnice Izboljšaj svoj nastop. Zaradi avtentičnosti. Bolj sem obvladala glas, manj se je slišalo mene. Postajala sem vse bolj in bolj splošna. Radijska. Povprečna. Pod dežnikom profesionalnosti sem izgubila svojo unikatnost. In s tem sem izgubila najprej samo sebe. Nato mi je bilo za radijsko kariero vseeno …

Ker mi ni bilo več zabavno.

Zgodila se je medtem neka druga kariera… zelo zabavna, mimogrede.

Pred štirimi leti pa me je pot zanesla mimo svetovno znanega guruja profesionalnih javnih govorcev Andyja Harringtona. Ko sem poslušala njegov nastop je rekel “ko stojiš tukaj gor, na odru, moraš prekleto močno verjet v svoje besede”.

WOW, *sem si mislila, kakšnen Ethos!!

Jaz sem si želela imeti to. Biti to. Opraviti s svojo tremo enkrat za vselej!

In sem šla. Po cca pol leta se je zgodilo. Bil je to en sam preblisk! En sam AHA moment, ko sem dojela, kaj je vendar tista ena skrivna sestavina. Zakaj se meni tresejo kolena bolj kot … bolj kot bi si to želela In kaj je tisto, kar moram spremeniti, da lahko začnem uživat! ja! Uživat!

In ni bilo dolgo, ko sem lahko izdružila prej nabrana znanja z novimi veščinami in bila sprejeta v ožji tim ACE coachev – Academy, Coaching Executives. To je bil takrat moj tretji coaching certifikat. V mojem življenju pa ključen mejnik.

Dve leti sem trenirala in coachala govorce, ki so v London hodili iz celega sveta. Ne hecam. Nemčija, Nizozemska, Poljska, Singapur, Tajska, Avstralija… ja! Se je splačalo it tako zelo daleč po ta znanja. Mnogim se je izredno splačalo! Par let sem delovala v tem timu. Imela pa še mnogo drugih mentorjev, coachev, trenerjev tudi zase.

S temi veščinami sem napisala tudi knjigo, ki je znana po tem, da pritegne bralca, saj jo mnogi ne berejo, temveč “požrejo” v enem kosu!

Danes me vabijo na seminarje in kongrese kot motivacijsko govorko, moja predavanja so znana po dinamiki in energiji, zgodbah in pa pristnosti, ki mi je v velik ponos. Moj Egos je namreč davno pozabljen, kajti danes govorim zato, da pomagam ljudem. Pišem zato, da koristim ljudem. Moj namen ni prepričevat, ker tudi sama ne maram, da me prepričujejo.

Prepričevati je nadležno – a govorit prepričljivo, to je nekaj drugega. To pomeni, da si SAM prepričan v svoje besede. V koristi, ki jih prinašaš.

Ali lahko koristim vsem ljudem? NE. Ni šans. Morda teh znanj ne potrebuješ. A če še vedno bereš moj mail, sklepam, da je v tebi nekaj, kar te vleče … Zato te vabim, da se mi pridružiš na enodnevni delavnici IZBOLJŠAJ SVOJ NASTOP, kjer bom prvič v Sloveniji učila ta znanja – in po dostopni ceni!

Samo en dan – in samo 4 udeleženci! Kajti točno vem, kaj je bistveno, za maksimalen napredek.

Prosti termini so še

21. februar – od 14h do 20:30h – 2 prosti mesti

23. februar – od 10h do 16:30h – ŽE ZASEDENO

7. marec – od 14h do 20:30h – 4 prosta mesta

9. marec- od 10h do 16:30h – 3 prosta mesta

Cena treninga je 179 eur + ddv IN .. do 15. februarja ti ponujam early bird popust! Torej se delavnice lahko udeležiš za samo 149 eur + ddv!

Klikni tukaj za ogled celotnega programa in naročilo.

Se vidiva!

Komentiraj