fbpx

Ljudje rabijo praktične nasvete, ki delujejo. Ne še več filozofije!

Mislim, da je težava, ki jo ljudje srečujejo pri svojem delu zelo praktična in dejanska. Preveč je dela in premalo je časa, da bi vse opravili. Programi upravljanja s časom pa vse preveč poudarjajo notranji kompas, življenjske cilje in poslanstvo delovnega mesta. Zakaj?

 Ljudje rabijo praktične nasvete, ki delujejo. Ne še več filozofije!

 Res je, da moramo problem rešiti pri vrhu – začeti moramo s poslanstvom in vizijo. Ampak, problema ti ne bodo rešili. Obvladovanje day-to-day opravil, ki jih imamo vsi preveč na mizi, to je zdaj pravi problem. Kako ohraniti še malo energije za popoldan, da se lahko sproščeno igramo s svojimi otroci ob notranjem dobrem občutku, da smo naredili nekaj koristnega zase in za podjetje tisti dan. Kako to doseči! To je umetnost.

V zadnjih desetih letim sem v iskanje rešitev za te težave vložila že kar nekaj časa in denarja in prišla sem do ugotovitev, ki so predvsem praktične sorte. Ki se jih da prenest tudi v običajni 8 urni delovnik in delujejo. Pomagajo podjetjem obikovati in soustvarjati visoko učinkovito organizacijsko kulturo in klimo – in znotraj tega sistem, ki ga vsi poznajo in po njem delujejo.

 Če je učinkovit samo en sam – so ostali motilci!

 Ne pomaga, če se upravljanja s časom in energijami nauči en sam zaposleni v podjetju – ali pa samo vodje. Postaviti je treba sistem, ki deluje za njihovo industrijo. Ki je specifičen njihovemu načinu dela in komuniciranja s strankami. Tak sistem se da postaviti, le malo več analize je potrebne na začetku. Če vas zanimajo detajlnejše informacije o tem, me kontaktirajte.

 Časa je namreč vselej enako. 

 Časa je vselej enako. Nikoli ga ni manj in nikoli ga ni več. Percepcija ritma je od časa do časa malenkost drugačna. Včasih se nam zdi, da imamo zelo malo časa. To pomeni, da vemo, da bo treba misliti, reagirati, delovati zelo hitro, če želimo vse opraviti. Keč pa je v tem, da je v tistih časih celo produktivneje, če umirimo ritem.

Kakršen je ritem podjetja, takšna sta tudi njegova storilnost in učinkovitost.  

Komentiraj